Hoofdmenu

Random image

320398025_5_PtWy.jpg.jpg
Boekpresentatie Sint Pancratius in het hart van Heerlen PDF Print E-mail
Geschreven door S. van Daal   
donderdag, 18 november 2010 14:49

28 november 2010 wordt in de Heerlense St.-Pancratiuskerk het tweetalige boek Sint Pancratius in het hart van Heerlen/in the heart of Heerlen gepresenteerd. Het boek verschijnt naar aanleiding van de dit jaar voltooide revitalisering door Piet Mertens in samenwerking met Wil Ummels.

De eerste exemplaren van dit boek, met bijdragen van René Hoppenbrouwers, Piet Mertens, Mariëtte Paris-Vankan, Ellie Peerboom-van der Meer, Ad van Pinxteren, Peter te Poel, André Viersen en Sander van Daal en met foto's van onder meer Paul van Galen en Kim Zwarts, zullen in ontvangst worden genomen door Frans Wierts, bisschop van Roermond en burgemeester Paul Depla van Heerlen. De presentatie wordt opgeluisterd met orgelklanken van Jo Louppen en zang door koren en solisten o.l.v. Fred Piepers.

In de publicatie gaat de aandacht uit naar de bouwhistorie van de kerk en haar omgeving, de vele kunstwerken die vanaf de middeleeuwen tot op heden tot stand zijn gekomen en natuurlijk de onlangs afgeronde revitalisering van het gebouw en de restauratie van de kunstwerken. Het onderzoek leverde nieuwe inzichten op over diverse aspecten van de bouw- en kunsthistorie van de monumentale kerk.

Het boek is zondag 28 november na afloop van de presentatie in de kerk voor belangstellenden te koop voor €19,50. Na die datum is het boek te verkrijgen via de boekhandel en bij de WV voor €24,50.
Tevens is het boek te bestellen via de website van de uitgever. Zie voor meer inhoudelijke informatie en de inhoudsopgave ook de pagina onder publicaties.

De boekpresentatie vindt plaats: 

  • St.-Pancratiuskerk Heerlen
  • 28 november 2010
  • 14.00 uur

 

Laatst aangepast ( zaterdag, 04 december 2010 12:58 )
 
 
Banner