Hoofdmenu

Random image

308027313_5_1jS7.jpg.jpg
Stadswandeling Maastricht PDF Print E-mail
Geschreven door S. van Daal   
dinsdag, 17 april 2012 18:38

Stadswandeling Maastricht

De rijke historie en de bijna buitenlandse uitstraling van Maastricht trekt veel mensen van elders om de sfeer van deze Bourgondische stad eens te proeven. De stad heeft dan ook veel te bieden en biedt veel mogelijkheden om interessante wandelingen te houden met allerlei thema's.

Mooie pleinen als het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein, schilderachtige straatjes in het Jekerkwartier, de Stokstraat waar ooit de armsten woonden en nu exclusief kan worden gewinkeld en wellicht minder bekend maar zeker ook interessant het Villapark.

Vestingen, kerken, hedendaagse architectuur, industrieel erfgoed en de vele fraaie gevels passeren de revue. Ook beeldende kunst in het straatbeeld waar men achteloos aan voorbij loopt  is een mooie lijdraad voor een wandeling. Bekende kunstenaars als Charles Vos en Charles Eyck werkten hieraan. De invloed die Pierre J.H. Cuypers en zijn zoon Joseph op de stad hadden is groter dan menigeen misschien denkt. Een wandeling langs de sporen die zij nalieten kan ik u aanbieden. Ook rond het werk van de Maastrichtse architect Alphons J. N. Boosten en zijn zoon Theo behoort tot de mogelijkheden, eventueel in combinatie met werk van Alphons' tijdgenoot Frits Peutz uit Heerlen.

Informeer via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. eens naar de mogelijkheden en tarieven of boek een stadswandeling.  

Laatst aangepast ( dinsdag, 14 mei 2013 19:52 )
 
 
Banner