Hoofdmenu

Random image

357555579_5_WY9X.jpg.jpg
Boekpresentatie; een korte terugblik PDF Print E-mail
Geschreven door S. van Daal   
zaterdag, 04 december 2010 12:58

Zondag 28 november vond in de Heerlense Sint-Pancratiuskerk de presentatie plaats van het boek Sint Pancratius in het hart van Heerlen. Onder grote belangstelling werd het boek ten doop gehouden.

 

 

Deken Theo Van Galen heette de aanwezigen welkom, waarna dhr. Harry Hol van de Stichting Renovatie Sint Pancratius terugblikte op de revitalisering. 

 

Oud-burgemeester P. van Zeil overhandigde de eerste exemplaren aan personen die partijen vertegenwoordigden die betrokken waren bij de afgeronde renovatie. Mgr. Frans Wiertz was als oud-deken van Heerlen en huidige bisschop van Roermond aanwezig om het allereerste exemplaar in ontvangst te nemen. Paul Depla, burgemeester van Heerlen, ontving het tweede exemplaar. Deken van Galen en kapelaan Frederik Beijk vertegenwoordigden de Sint-Pancratiusparochie en dominee Sophie Bloemert de protestantse gemeente, als dank voor de gastvrijheid toen de Sint-Pancratiuskerk wegens de renovatie gesloten was. De andere 'eerste' exemplaren gingen naar prof. Meulenberg en emeritus-deken Kuijer.

 

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Wendy Kokkelkoren (sopraan), Ben Heijnen (tenor), Ralph Hensen (trompet), Jo Louppen (orgel) en de gemengde kerkelijke zangkoren van Ubachsberg, Huls en Wijlre onder leiding van dirigent Fred Piepers.

 

 

Op het priesterkoor prijkte de eerste van twee reliëfs met episodes uit het leven van de heilige Pancratius. Deze reliëfs worden vervaardigd door de Heerlense kunstenaar Hubert Bour, die voor aanvang van de renovatie al een reliekbuste van de kerkpatroon schiep. De bedoeling is dat ze worden behandeld met een coating die de reliëfs onder andere hittebestendig moet maken in verband met de aanwezigheid van verwarmingsroosters er vlak onder. 

Laatst aangepast ( woensdag, 08 december 2010 16:26 )
 
 
Banner