Hoofdmenu

Random image

251173514_5_Zfgv.jpg.jpg
Lezingencyclus en rondleiding groot succes PDF Print E-mail
Geschreven door S. van Daal   
zondag, 14 maart 2010 21:43

 

Tot op heden mochten de lezingen en de rondleiding naar aanleiding van de voltooiing van de revitalisatie van de Heerlense St.-Pancratiuskerk rekenen op veel belangstellenden. Hoogtepunt tot nu toe van deze door de Vrienden van het Vitruvianum geïnitieerde cyclus was de rondleiding waar zeker 130 belangstellenden op af waren gekomen.

 

Na een uitgebreide inleiding en toelichting van ir. P.A.M. Mertens, die in samenwerking met W. Ummels de architect was van deze revitalisatie, had men de gelegenheid om de kerk op eigen gelegenheid of onder leiding van een deskundige gids te bezichtigen.

 

Na de lezingen van Ellie Peerboom en mijzelf en de rondleiding van P. Mertens zijn er nog twee lezingen te gaan. 23 maart zal Martin Gerards het thema Kunst rond 1000 jaar St.-Pancratiuskerk in Heerlen vanuit de muziekgeschiedenis benaderen en 30 maart wordt de literatuur uit dit millennium belicht door Leon Biessen. Locatie van beide lezingen is de filmzaal van Schunck* (Glaspaleis) en de aanvangstijd is 20.00 uur.

 

Hieronder een impressie van de toelichting en bezichtiging van de kerk op 14 maart.

 

Welkom en introductie door Hans Pannemans, voorzitter van de Vrienden van het Vitruvianum 

 

Toelichting op de revitalisatie door ir. P.A.M. Mertens

 

 

 

P. Mertens

 

 

 

Laatst aangepast ( maandag, 15 maart 2010 21:25 )
 
 
Banner