Hoofdmenu

Random image

92319229_5_JYVSkopie.jpg.jpg
Excursie langs gebouwen van Boosten in Parkstad Limburg

Middels een busexcursie konden belangstellenden kennis nemen van de kwantiteit en vooral kwaliteit van het werk van Alphons Booosten dat zich in Parkstad Limburg bevindt. In de bus vertelden deskundigen (architecten, kunsthistorici) over de te bezoeken objecten en ook in de kerken werd tekst en uitleg gegeven.

Startpunt was het Glaspaleis in Heerlen van architect Peutz. In Heerlen werden een woning met tandartspraktijk en een woonwijk bezocht. De route werd vervolgd met kerken in Hoensbroek-Passart,Heerlen-Heksenberg en Brunssum-Langeberg. Na de lunch reed de bus langs twee doktersvilla's in Landgraaf. De kerken van Eygelshoven en Bleijerheide vormden het eindpunt. Met deze excursie is een goed beeld gecreëerd van de veelzijdigheid van Boosten. Bijzonder is ook dat de tandarts- en dokterswoning met praktijk nog in gebruik zijn in hun oorspronkelijke functie. Van het religieuze werk, dat onder te verdelen is in drie periodes, is in Parkstad Limburg een goede totaalindruk te verkrijgen.

De Boostengebouwen in Parkstad Limburg zijn op een plattegrond met korte omschrijvingen in kaart gebracht. Zie hiervoor ook publicaties. 

  • 21 mei 2006
  • Vitruvianum, centrum voor architectuur in de eurgio Maas-Rijn

Eygelshoven


 
Banner