Hoofdmenu

Random image

238412499_5_Y5Rk.jpg.jpg
Exposities Windhausen Roermond

Op drie locaties in Roermond kunt u kennis maken met de kunstenaarsfamilie Windhausen. In de ECI cultuurfabriek wordt een biografische schets gegeven van de acht kunstenaars die tussen 1873 en 1973 in of vanuit Roermond actief waren. In het Cuypershuis is aandacht voor het zeer productieve atelier van de broers Albin (1863-1946) en Paul Windhausen (1871-1944) aan de Kapellerlaan, waar onder meer vele tientallen kruiswegen werden geschilderd. De presentatie in de St.-Christoffelkathedraal toont religieus werk uit de eerste drie generaties.

De exposities zijn verbonden door de Windhausen Wandeling Roermond die u op eigen gelegenheid kunt lopen aan de hand van een plattegrond met achtergrondinformatie of onder begeleiding van mijzelf. Daarbij kan de context meer worden toegelicht en zullen zaken als opdrachtgevers en samenwerking met de andere ateliers voor kerkelijke kunst aan bod komen.  

De exposities kunt u bezoeken gedurende de openingstijden van de tentoonstellingslocaties:
   • St.-Christoffelkathedraal dagelijks van 14.00 tot 17.00 uur 
   • Cuypershuis dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.30 uur
   • ECI cultuurfabriek dgelijks van 11.00 tot 19.00 uur, op donderdag en vrijdag tot 20.00 uur (let op: de tentoonstelling loopt hier tot 17 augustus)

In de ECI cultuurfabriek plaatst het biografische overzicht de kunstenaars Ward Windhausen (kunstschilder) en Merel Morre (dichter) als het ware in een stamboom. Deze kustenaars uit respectievelijk de vierde en vijfde generatie exposeren hun werk samen in de tentoonstelling Onherstelbaar HEEL. Zij lieten zich inspireren door de DSM-V, het Amerikaanse overzichtswerk van geestesziekten, waarover de meningen sterk uiteen lopen. De één geeft het grip op de al te weerbarstige psyche, de ander gruwt ervan hoe patiënten tot kille stukjes tekst worden teruggebracht. De kunstenaars schetsen met pen en penseel hun meer gevoelsmatige reactie op tegenstellingen als ‘ziek’ en ‘gezond’, of ‘kapot’ en ‘heel’. 

  • 16 mei - 14 september 2014
  • Stichting Windhausen Erfgoed i.s.m. ECI cultuurfabriek en VVV Midden-Limburg

Website: www.windhausen-kunst.nl


 
Banner